Home  Bezinningscentrum  De Kaarsvlam  Mellie Uyldert  Mellie Uyldert Stichting

Doelstellingen van de stichting

Visie
 
Bewustzijn van de heelheid en eenheid van al wat is. Alles is er al. Heelheid in de materiële wereld, heelheid van deze wereld met andere werelden. Heelheid met verleden en toekomst. Heelheid kan niet zonder eenheid, integratie en is zichtbaar in de ‘wet van de analogieën’, dan wel het ‘holografisch paradigma’. Dat is voor ons de definitie van spiritualiteit.
 
Doel
           
Bewustwording van de heelheid van al wat is, ofwel een zich verbonden weten met kosmos, wereld, anderen en het innerlijke zelf. Dat is voor ons de definitie van spirituele groei.
 
Oasis
De stichting wil een plek bieden aan iedereen die daarmee bezig is. Waar mensen de juiste aandacht en begeleiding krijgen om tot hun diepste wezen te kunnen komen, en zo in de kracht van het leven te kunnen staan. Leven vanuit hun bezieling, vanuit je essentie. De bezieling die we door ons mens-zijn heen en via onze handelingen vorm willen geven. In alle activiteiten gaat het om een balans te vinden tussen het wezenlijke van jezelf en de dagelijkse realiteit. De stichting beheert het centum Oasis in Kalmthout, België, waar ruimte geboden wordt voor deze activiteiten, onder andere in de vorm van workshops, therapieën en meditaties. Deze activiteiten kunnen betrekking hebben op astrologie, kruiden, edelstenen, voeding, geomantie, meditatie of welke andere methode van heling dan ook.
 
De Kaarsvlam
De stichting wil informatie geven aan iedereen die daarmee bezig is. Daartoe verschijnt zes keer per jaar De Kaarsvlam met bondige artikelen over onderwerpen die in het licht staan van spiritualiteit. Hieronder bevinden zich artikelen van Mellie Uyldert, waarvan er veel nog niet gepubliceerd zijn. Vaste medewerkers verzorgen artikelen over onder andere kruiden en astrologie. Hoewel – of misschien wel juist omdat – De Kaarsvlam spiritualiteit beoogt, is dit geen newage-medium en heeft deze geen exclusieve bindingen met welke spirituele, esoterische of occulte stromingen en personen dan ook. Ook wil de redactie de ogen wijd open houden voor maatschappelijke en technologische veranderingen in de wereld en handvatten aanreiken voor een spirituele manier van staan in dit steeds sneller veranderende leven.